divendres, 1 de març del 2019

CONEIXEM DE PRIMERA MÀ COM VIVIEN EL IBERS




El passat dimecres 20 de febrer les i els alumnes de 5è vam anar a visitar la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

Vam anar en autocar i només arribar, aprofitant que hi havia unes taules de picnic, vam esmorzar plegats per agafar energia abans de començar l’activitat.

Durant la vista ens van acompanyar dos fantàstics guies, que ens van estar explicant amb tot detall el dia a dia dels “cossetans” (la tribu ibèrica que habitava la costa de Calafell).

El poble estava envoltat per una muralla on hi havia una reproducció d’una torre d’assalt romana. Passada aquesta, ens vam endinsar en els seus carrerons estrets i laberíntics.

Vam anar entrant a les cases reconstruïdes on hi havia exposats rèpliques d’objectes de la cultura material dels ibers: àmfores on emmagatzemaven els productes que intercanviaven amb altres pobles, telers, eines per treballar el camp, forns per fer pa i ceràmica, etc. 



Fins i tot alguns de nosaltres ens vam poder vestir com un autèntic guerrer iber i vam conèixer les armes que utilitzaven.


En definitiva, una visita molt interessant on totes i tots nosaltres vam poder ampliar els coneixements que ja havíem treballat anteriorment a classe sobre aquesta civilització de l’edat antiga.