dimecres, 27 de març del 2019

5è visita la Tarragona romana.


Els nens i nenes de 5è hem gaudit d'un dia esplèndid a Tarragona.
Quan hem arribat hem tingut el tems just per esmorzar i jugar una mica amb els companys i de seguida hem començat la visita.
El primer que ens han ensenyat els nostres guies ha estat una maqueta gegant que ens ajuda a comprendre cóm era Tarragona al segle II d.c.

Després hem començat la visita per les antigues muralles de la ciutat. A més de les muralles hem vist torres, portes i escultures i les nostres guies ens han explicat perquè servien i qui eren els personatges de les escultures.


La nostra visita ens ha portat al centre de l'antiga ciutat i hem vist el circ romà que sembla ser un dels millor conservats del món. Allí hem après moltes coses i hem vist un vídeo on es veia una recreació de com era l'antiga ciutat.


Després hem anat a l'amfiteatre romà. Allí no és difícil imaginar com vivien i com gaudien els antics ciutadans de la ciutat. Gairebé podíem escoltar el soroll de les espases dels gladiadors i els crits dels espectadors veient la lluita (que gairebé mai era a mort com surt a les pel·lícules).

En acabar la visita hem anat a un parc molt a prop de les runes per dinar i jugar una bona estona. Ha estat una sortida molt interessant i divertida.