divendres, 29 de gener del 2021

Dia de la Pau i de la no violència escolar a 5è



Tots els/les alumnes de 5è hem dibuixat una mà, l'hem decorat i hi hem escrit una paraula o una frase bonica relacionada amb el dia de la Pau. Un cop l'hem retallada, l'hem enganxat a un mural del passadís tot formant un gran símbol de la pau.






Paral·lelament, a l'escola fem un projecte on cada curs treballem un aspecte relacionat amb el famós músic Pau Casals i així, d'aquesta manera, al final de tota la primària haurem vist i profunditzat en la seva vida tant personal com professional. Aquest any hem parlat sobre el seu exili i sobre el silenci musical voluntari que va fer per denunciar la repressió franquista.

A més, els alumnes de 5è de l'escola han participat, com cada any, en una activitat proposada pel Cda Pau Casals. Els alumnes de 5è de les escoles del Vendrell han reflexionat sobre la relació de l’art, la natura i la pau. Han descobert, que els artistes a través de les seves composicions, ens poden transmetre pau, i que molt sovint ho fan a través de la natura.

Els nens i nenes han triat diversos quadres que els hi transmeten pau. Les paraules i la música que acompanyen el vídeo han estat composades a partir de les imatges escollides pels alumnes, amb l’objectiu, que tot plegat, ens ofereixi uns minuts de pau.

Us deixem el vídeo per a que el pugueu visualitzar: